Doprava zdarma nad 2500 Kč. Výměna zboží je zdarma. ⭐

Len: král přírodních vláken a jak o něj pečovat?

V letní kolekci jsme vsadili na nejkvalitnější přírodní materiály, které nejenže skvěle vypadají, ale také podporují udržitelnost a ohleduplnost k přírodě. V novém seriálu si do detailu posvítíme na původ a vlastnosti látek, ze kterých vznikly nové kousky.
🌿 Len: král přírodních vláken a jak o něj pečovat?
Len je jedním z nejstarších textilních materiálů jehož obliba přetrvává již tisíce let. Proč? Je lehoučký, prodyšný a má vynikající absorpční schopnosti. Pro letní oblečení zn. IDEÁL. Zamilujete si jeho rustikální vzhled s typickou lněnou strukturou. Navíc je jeho výroba šetrná k životnímu prostředí – lněné rostliny vyžadují méně vody a pesticidů než jiné plodiny.
🤍 Jaký je náš len?
Naše lněné plátno je tkané v České republice z kvalitní evropské suroviny (len se v České republice nepěstuje). Z výroby je len měkčený, hladký a příjemný na omak, bez hrubosti a „kousavosti“ typické pro režný len. Přesto si plátno zachovává typickou tuhost, která s nošením mizí a zanošený len krásně splývá. Jako každé plátno se lehce mačká, ale u lnu je to vlastnost, která látce dodává šmrnc a uvolněný styl.
Lněná kolekce
 
V nové kolekci najdete lněné kraťasy, košile a brzy i šaty, ve kterých se budete cítit svěže a v pohodlí i v horkých letních dnech.
🌞 5 důvodů, proč si zamilujete lněné oblečení?
🌿 Je prodyšné a příjemně chladí.
🌿 Len je pevný a odolný, vydrží krásný dlouhá léta.
🌿 Nošením a praním se stává měkčím a příjemnějším.
🌿 Rustikální vzhled navodí tu pravou letní atmosféru.
🌿 Výroba lnu je šetrná k životnímu prostředí.
🫧 JAK PEČOVAT O LNĚNÉ OBLEČENÍ?
Teď vás potěšíme, protože len je držák a zvládne opravdu vše. Nemusíte se bát, že s opakovaným praním a žehlením ztratí svůj lesk. Naopak. S nošením a praním se stává měkčím a příjemnějším. Doporučujeme:
 
🧺 Barevný len perte na 40°, bílé lněné plátno je možné prát i na 60°. 
✨ Oblečení sušte vyvěšené na ramínku. Černý len se snažte nesušit dlouho na přímém slunci, aby neměl tendenci blednout. Bílý naopak můžete s klidem vyvěsit na sluníčko. Lze sušit i v sušičce, avšak doporučujeme vybrat krátký a šetrný program.
👚 Žehlit můžete na nejvyšší stupeň, můžete i napařovat.
 

PS: Len se stal nejoblíbenější letní tkaninou pro svůj rustikální a strukturovaný vzhled. Nelamte si proto zbytečně hlavu s dokonalým žehlením a užívejte si letní uvolněnost a nenucenou eleganci, na kterou vás lněné oblečení naladí.Recenze lněná kolekce

Už máte doma svůj vysněný kousek nebo na svoje první lněné oblečení teprve čekáte? Podívejte se na naše lněné novinky.